Κεντρική Πλατεία ΛΑΥΡΙΟΥ. Λίστα με ΟΛΑ τα ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ από το ΛΑΥΡΙΟ προς ΚΕΑ και ΚΥΘΝΟ και αντίστροφα, ΣΥΝΟΛΙΚΑ, (ανά ΕΒΔΟΜΑΔΑ). Το Ιστορικό και πλήρως Ανανεωμένο ΛΑΥΡΙΟ, σε 360° ΠΑΝΟΡΑΜΙΚΑ ΟΛΑ τα ΤΗΛΕΦΩΝΑ για το ΛΑΥΡΙΟ ΟΛΑ τα ΤΗΛΕΦΩΝΑ για το ΛΑΥΡΙΟ

Λαύριο, Παραλία "ΟΞΥΓΟΝΟ", καταΚαλόκαιρο του 2011...

Λυπάμαι ειλικρινά που παρουσιάζω αυτές τις φωτογραφίες εδώ, για το ΛΑΥΡΙΟ που γνώρισα πριν 3 χρόνια και με έχει γοητεύσει κυριολεκτικά: για την πλούσια και μακρόχρονη Ιστορία του, για τα μοναδικά (αναξιοποίητα δυστυχώς) Μνημεία του (Αρχαίο Θέατρο Θορικού, 3.000 χλμ Μεταλλευτικών Στοών κλπ), για την τεράστια παγκοσμίως ποικιλία των πανέμορφων Ορυκτών του, για τις πολλές και ποιοτικές Πολιτιστικές και Κοινωνικές δραστηριότητες, για τις πάμπολλες άλλες Ομορφιές του (Παραλίες, Δρυμός, 3.500 εξωτικοί Φοίνικες, Λιμάνι κλπ) και τέλος για τους απλούς και Φιλόξενους κατοίκους, του παρ' ολίγον επίγειου παράδεισου.
Όμως και τα όποια προβλήματα, δεν πρέπει να τα κρύβουμε κάτω από το "χαλί" (http://lavrio.web.officelive.com/default.aspx) αλλά να τα λύσουμε ομαδικά, προς το συμφέρον όλων.
Έτσι λοιπόν και στην καταπληκτική (κατά τα άλλα) Παραλία "ΟΞΥΓΟΝΟ" (που είναι και το "στέκι" των Χειμερινών Κολυμβητών Λαυρίου), στεναχωριέμαι κάθε φορά που πηγαίνω για μπάνιο (συνήθως καθημερινά), βλέποντας την εγκατάλειψη από τον Δήμο Λαυρεωτικής και από το Λιμενικό Ταμείο Λαυρίου, καθώς και την κακή συμπεριφορά μερικών συνανθρώπων μας, με φωτεινή εξαίρεση την "ομάδα" των Χειμερινών Κολυμβητών Λαυρίου, που συνεχώς προσπαθεί να βελτιώσει-αναδείξει την πανέμορφη Παραλία.
Από την αρχή σχεδόν, με ενόχλησε ιδιαίτερα το πρόβλημα με τις γόπες. Όχι αυτές που τρώμε, αλλά αυτές που περισσεύουν όταν καπνίζουμε και όλως περιέργως (ενώ δεν τις πετάμε στο σαλόνι μας), τις πετάμε στην Παραλία που θα πάμε και την επόμενη μέρα για να ξαπλώσουμε, να απολαύσουμε τον ήλιο και να κάνουμε μπάνιο, μαζί με τα παιδιά μας.
Έβαλα αρκετές φορές αυτοσχέδια ή έτοιμα σταχτοδοχεία (πλαστικά ή μεταλλικά), μεταφερόμενα ή βιδωμένα στους στύλους των ομπρελών-φοινίκων, αλλά πάντα εξαφανιζόντουσαν.
Σκέφτηκα λοιπόν, ότι πρέπει ΟΛΟΙ μαζί (όσοι ενδιαφέρονται), να κάνουμε μια προσπάθεια να καθαρίσουμε την Παραλία (με τη βοήθεια πιστεύω του Δήμου και του Λιμενικού) και να βάλουμε αυτοσχέδια πολλά σταχτοδοχεία και πινακίδες για σεβασμό της καθαριότητας.
Προτείνω την Κυριακή, 7-8-2011, στις 11 π.μ. και παρακαλώ να ενημερώσετε και άλλους, αν συμφωνείτε.
Είναι η τελευταία ελπίδα μου, γιατί διαφορετικά, θα πρέπει να την μετονομάσουμε από Παραλία "ΟΞΥΓΟΝΟ" σε Παραλία ...ΤσιγαροΓΟΠΑΣ !
Ερασιτεχνικό Πρόγραμμα Κοινοχρήστων σε Excel, Εντελώς ΔΩΡΕΑΝ
Πανοραμική Φωτογραφία Photosynth: Λιμάνι και Δημαρχείο ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ
Πανοραμική Φωτογραφία Photosynth: Το Αρχαιότερο Πέτρινο Θέατρο Θορικού
Πανοραμική Φωτογραφία Photosynth: Τεχνολογικό και Πολιτιστικό Πάρκο ΛΑΥΡΙΟΥ, στις παλιές εγκαταστάσεις των Μεταλλείων της Γαλλικής Εταιρείας και...
Evi's Κόσμημα Πλεκτό JOVE (Χειροποίητα Πλεκτά Κοσμήματα με Νήματα, Χάντρες και Ασημένια στοιχεία).
Παραμονές Χριστουγέννων-Πρωτοχρονιάς 2010, στην ΚΕΡΑΤΕΑ, σε Αρχαιολογικό χώρο, κηρυγμένο ως Τοπίο Ιδιαίτερου Φυσικού Κάλλους, με 3.000 χιλιόμετρα πλημμυρισμένες Μεταλλευτικές Στοές, Παράνομα και Βίαια, επιχειρείται ένα ΕΓΚΛΗΜΑ, στολισμένο με Ψέματα και Σκουπίδια. Ενημερωθείτε σφαιρικά και μη δέχεστε την Παραπληροφόρηση. Δεν τρελάθηκαν ξαφνικά Χιλιάδες φιλήσυχοι κάτοικοι της Λαυρεωτικής, χωρίς Κομματικούς διαχωρισμούς, που αγωνίστηκαν περισσότερο από 4 μήνες, μέρα-νύχτα, με κρύο & βροχή.